Lélekemelő beszélgetés

  • 11-17-2011

fátyolon innen és fátyolon túl

Lélekemelő beszélgetés

Szabó Istvánnal - Tordával

Kis Tahi Mária interjúja

Az igazi, hiteles tanítók, segítők, a társadalom aktív láncszemei köztünk élnek és nem szoktak zavarba jönni! Bátran és őszintén felvállalják és kinyilvánítják önmagukat, azt, akik, és amik és egy lélekemelő szolgálathoz rendelik önmaguk.

Test és lélek gyógyásza című mondattal indít az Andababemutatkozó oldala.

2010 decemberében – a segítő, a lélekgyógyász elindult és „lélektől – lélekig” arra törekedett, hogy a segítségét kérők, fölfedezzék és megéljék az EGYSÉGET, amire mindannyian törekszünk!

Nagy fába vágtad a fejszédet! Mi volt az a pont, amikor végleg és visszavonhatatlanul eljutottál arra a pontra, hogy az emberiségnek szüksége van az Segítőre, gyógyítóra, Rád?

Már egészen fiatal koromban is tudat alatt ezt csináltam, de csak harmincéves korom körül nyitották fel a szememet. Először azt hittem, hogy „csak” masszőr leszek, de a segítőim rávezettek, hogy a lélekkel is foglalkozni kell. Azóta ha szeretnék, akkor sem tudnék másfelé haladni. Talán az a pont volt, amikor az első sikerélményt értem el egy olyan embernél aki nem látta a kiutat.

Te boldog embernek számítasz? Hogyan teremtetted meg ezt magadban? Volt valami komoly krízis, ami adott egy kifejezetten nagy löketet?

Igen boldog embernek tartom magam, mert azt csinálom, amit szeretek. Hogy hogyan teremtettem ezt meg? Erre nagyon egyszerű a válasz. A családom. Őket nem nevezném komoly krízisnek. :)


Egy alkalommal, amikor magam is segítségre szorultam, beszéltél a mustármagról, arról, hogy sokszor nem halljuk a természet kifinomult hangjait ezért könnyen megtéveszthetővé válunk. Hogyan tudjuk ezt elkerülni? Hogyan lehet megtanulni meghallani, megérezni a kifinomult rezgéseket, hívó, tanító, segítő természeti hangokat?


Nem arra kell hallgatni, amit a tévéből és a rádióból próbálnak belénk sulykolni és plántálni. El kell hinni, hogy nem vagyunk bolondok, amikor a belső hang próbál segíteni nekünk, hogy mi a helyes út. Hinni kell és akkor minden sikerülni fog.”Ha csak akkora hited van, mint egy mustármagocska, hegyeket mozdíthatsz vele” (Wass Albert / Hagyaték)

Köztudott, hogy szerinted műanyag világban élünk, mű ételeket eszünk és talán ép ezért, az igazat a hamistól a lélek hangjainak meghallása nélkül nem tudjuk megkülönböztetni. Kérlek, fejtsd ki ezt egy kicsit jobban!

Pontosabban fogalmazva egy mátrixban élünk, amit belülről nem tudunk objektívan megítélni. Próbálják velünk elhitetni, hogy az a jó, amit látunk. A sok mű étel, a sok butító műsor…. A lélek hangja az, ami segít nekünk a helyes út, az igazi valóság megtalálását. Hasonlatképpen, ha egy csónakkal utazol a dzsungelben egy folyón, akkor csak a következő kanyarig látod az utat, de a lélek magasan feletted látja, hogy mi van a kanyar mögött és megpróbál Neked súgni.

Tehát azért kezdtél el gyógyítani, segíteni, hogy a masszázzsal is segítséget, úgymond mankót adj, mint test és lélekgyógyász. Hogyan kell elképzelni egy masszázst Veled?

Amikor valaki felkeres, akkor megpróbálok a lelkének is segíteni, nemcsak a testének. Hitvallásom szerint a betegségeknek a 90 %-a lelki eredetű. Ezért nem elég az izmokkal és a szervekkel foglalkozni, hanem a lelki eredetét is fel kell tárni. Mert ha ezzel nem foglalkozunk, akkor csak rövidtávon érhetünk el eredményt. De az előbb említett műanyag világ miatt ezt sok ember nem akarja felismerni még. De szerencsére egyre több ember lesz nyitott erre.

Mennyi időd jut a családodra? Hiszen ott az íjászkodás is, - ahol serdülő fiatalokat vontál magad köré.

A válságnak (igaz én inkább változásnak mondanám) köszönhetően most több. Szerencsére a családom az íjászatban is mellettem áll. A gyermekeim tevékenyen vesznek részt az edzéseken, a párom pedig a szervezésben segít

Hogyan nézne ki számodra egy ideális nap?

Úgy hogy minden beleférjen, ami fontos a számomra. A család, a gyógyítás, Holló barátommal közösen a régi ősi magyar sámáni hagyományok feltámasztása.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy?

A családom.

Mit tanácsolsz azoknak, akik keresik a boldogságot, önmagukat, az igazi értékeket, azoknak, akik örökké a vágyaik után szaladnak?

Azt, hogy ne szaladgáljanak, hanem üljenek le egy kicsit ebben a rohanó világban. Nézzenek magukba és ne kint keressék a válaszokat, hanem önmagukban.

A nagylányom mondja sokszor, ha valami konfrontáció, sérelem éri: ne magyarázd már agyon anya! Nem akarom megérteni! Elegem van abból, hogy másokat megértsek! Az ő társadalmukra kifejezetten jellemző a „farkas törvény”, aki kicsit is empatikus az gyenge az ő szemükben. Küzdőtérként élik meg a világot. Mégis, valóban vesztesek azok az emberek, akik empatikus képességekkel vannak megáldva?

Ez a világ ezt szeretné velünk elhitetni. De ez nem így van! Egyre több ember hiszi el illetve ismeri be, hogy vannak empatikus képességei, megérzései, látomásai. Remélem, hogy egyre többen fognak rájönni és úgy élni, hogy nem legyőzni kell a másikat, hanem meghallgatni, és megérteni.

Milyen tulajdonságodnak köszönheted leginkább az életedben ezt a sok pozitív változást?

Leginkább annak, hogy rájöttem arra, hogy egóból nem lehet élni. Elfogadtam, hogy nincsenek véletlenek, és ami történik velem, az okkal történik. És ezt szeretném, megköszöni Simon Gyula bácsinak, aki engem ezen az úton elindított.

Hogyan szeretnéd látni magad 10 év múlva?

Szeretnék úgy élni, ahogy azt a kedvenc könyvemben Wass Albert megírta, amire már az előbb is hivatkoztam. Segíteni, tanítani, gyógyítani azokat az embereket, akik hozzám fordulnak, amikor szükségük van rá és ezt nem pénzért hanem amit ők „csak” felajánlanak.

Határok és korlátok nélkül – Test és lélek gyógyásza!


Küldés ismerősnek

Ha úgy gondolja, hogy ismerősét is érdekelheti a fenti hír tartalma, postázza neki most az alábbi űrlap kitöltésével!