MASSZÁZS

A masszázs a legősibb gyógymódok egyike. Története szinte egyidős az emberiséggel. Valamennyi kultúrában, az ősidőktől napjainkig felismerték a masszázs hatékonyságát az ember közérzetének, testi és lelki egészségének megőrzésében, helyreállításában.

andaba masszazs XI. kerulet-frissito masszazs01.jpgNapjaink túlhajszolt világában a masszázs fontos szerephez jut a munkahelyi és magánéleti ártalmak enyhítésében, a stressz és a mozgásszegény életmód által okozott bántalmak megelőzésében, mérséklésében. A különböző problémák kezelésére, vagy egyszerűen csak a jó közérzet megteremtésére számtalan masszázstechnika áll rendelkezésre. Ezek megfelelő alkalmazása segít a sportolás közben szerzett húzódások, zúzódások, ficamok kezelésében, a fizikai munka során megterhelt izmok, végtagok lazításában.

Hatékony a szellemi és más ülőmunka végzésekor kialakuló derék- és hátfájás megelőzésében, a kialakult panaszok megszüntetésében, vagy a munkahelyi és magánéleti stressz oldásában. A masszázs hatékonysága nemcsak a fogások szakszerüségén múlik, hanem a masszörbe vetett bizalmon is. Ezek együttesen bíztositják a legjobb hatást.

Kapcsolódó cikkek:

 

Masszázstípusok

Csokoládés masszázsShiatsu alapkezelésOrvosi gyógymasszázsKismama masszázsTalpmasszázsRendezvény masszázsMunkahelyi illetve manager masszázsKomplex kezelésFrissítő illetve svéd masszázs

Hozzászólások

Új hozzászólás postázása jelenleg nem lehetséges.