Orvosi gyógymasszázs

Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, rehabilitáló, rendszeres kezelés, melyet lehet különféle fizikoterápiás kezeléssel társítani, valamint gyógytornával. Általában a svédmasszázs alkalmazásával végezzük.

Szegment-masszázs
Célja a betegséget fenntartó reflexkör megszakítása és a segment szöveti állapotába beállított kóros funkció változás normalizálása. A kezelést nem a megbetegedett szerven végezzük, hanem a szerv vagy szövet betegsége által kiváltott reflexzónában. Fogásai a svéd masszázzsal megegyeznek.

Kötőszöveti-masszázs
Belső szervek és szervrendszerek betegségeinél a megfelelő segment kötőszövetben fokozódik a feszülés. A feszülés mellett behúzódások is mutatkoznak. Az ujjakat rányomjuk a bőrre és 1-2 cm-es előre-hátramozgással lassan haladunk az előre meghatározott irányba. A dörzsölő nyomás rongálja a felületes bőrrétegeket, a hámot az irha határán elmozdítja, és olyan közvetlen inger keletkezik, mely nemcsak a sejtekre, hanem a nagyszámú fájdalom és érző idegvégződésekre is hatással van. Capilláris (hajszálér) tágulat, bőr vörösség, vérbőség lép fel, és reflex folyamatok indulnak meg.

Csonthártya-masszázs
Nem tartozik a legkellemesebb kezelések közé, a masszírozást test olyan területén végezzük, amelyet nem borít nagyobb izomtömeg (sípcsont, szegycsont). A kezelés során a kéz három ujjának begyével gyakorolunk nyomást a csonthártyára. Hatására jobban működik a csontok regenerációs készsége, gyorsabb lesz a vörösvértestek növekedése és intenzívebb lesz a csontok anyagcseréje is.

Hozzászólások

Új hozzászólás postázása jelenleg nem lehetséges.