Shiatsu alapkezelés

A "shiatsu” szó szerint azt jelenti: "ujjak nyomása”. A Shiatsu masszázs japán masszázstechnika, mely részben a kínai akupresszúrára épül. A nyugati stílusú masszázs-fogások helyett nyomást alkalmaz, s mivel olajra vagy más „vivőanyagra” eközben nincs szükség, nem kell hozzá levetkőzni (a páciens laza lehetőleg pamut ruhában van).

Mint minden ősi keleti gyógymódnál, a shiatsunál is a kezelő az emberi test teljes egészére figyel, hiszen a tüneteket mindig az energia egyenlőtlen eloszlása okozza. Célja tehát az, hogy a meridián pontok mentén biztosítsa a szabad áramlást.

Igaz ugyan, hogy az akupunktúrás pontok nyomásával szünteti a derék, a nyak és a váll fájdalmait, elűzi a stresszt, de elsődlegesen mégis a betegség megelőzésére, az ellenálló képesség javítására szolgál. Jobb a bajt megelőzni, mint gyógyítani. Sőt, mint egy hab a tortán, azt mondják még a szépség megóvására is alkalmas.

A Shiatsu erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és támogatja a belső megerősödés folyamatát. Ez azt is jelenti hogy a gyógyulás lehetősége mindenkiben ott van, és ez a módszer segít ennek felébresztésében. A Shiatsu nem csodaszer, nem szüntet meg minden bajt, panaszt, ami életünk során felmerülhet, nem egyetemes orvosság, hanem holisztikus gyógymód.

Hozzászólások

Új hozzászólás postázása jelenleg nem lehetséges.