Keresés
Close this search box.

Amit a talpmasszázsról tudni érdemes

Picture of Szabó István

Szabó István

talpmasszázs

A természetes gyógyítás a lehető legősibb dolog, egyidős az emberiség létezésével a Földön. A masszázs így megközelítőleg 5000 éves múltra tekint vissza. Ezen belül is a talpmasszázs, vagy reflexológia ősi gyógymód, amely az ember öngyógyító képességét erősíti fel és harmonizálja a szervezet működését. Bármelyik ősi módszert nézzük meg tüzetesebben, valamennyi egyetért abban, hogy az élő szervezetünkben vannak energia központok, energia vezetékek – nevezzük ezeket meridiánoknak.

A talpmasszázs segítségével, mozgósítjuk a testben ezeket a meridiánokat, mondhatni aktivizáljuk a gyógyulni akaró gondolatokat.

reflexológia, ezeket az energia pontokat, reflexpontokat, vagy közismertebb nevén akupresszúrás pontokat ingerli. A masszőr az akupresszúrás pontra fejt ki hatást, amely a talpon át eljut az idegrendszerbe, amely azonnal továbbítja a gyógyulás parancsát a szervnek.

A talpmasszázs hatásai

A talpmasszázs serkenti a vér-, illetve nyirokkeringést, szabályozza a hormontermelő mirigyek munkáját, elősegíti az emésztést, és a kiválasztást. Sikeresen oldunk meg vele számos általánosan gyakori problémát:

  • felgyülemlett feszültséget a testben
  • stresszt
  • fájdalmakat, elakadásokat nehezen elérhető helyeken
  • támogatja az alulkűködő szervek helyes működését
  • általánosan segít az immunerősítésben, betegségek megelőzésében

A talpmasszázs korhatár nélkül alkalmazható!

Hogyan működik?

Testünkben minden egyes szervünknek meg van a kivetülése, ezeket a talpon, a kézen és a fülön is megtaláljuk. Ezeken a pontokon tükröződnek belső szerveink. Ezek a korábban említett akupresszúrás pontok.




A reflexpontok állapotából, milyenségéből, következtet a talpmasszőr a belső szervek állapotára. Szakértő kezek között sokat elárulnak a testünk aktuális állapotáról, szerveink működéséről, így remek támpontot adnak a megelőzésben, segíthetnek akut fájdalmak kezelésébe.

A talpmasszázs kedvelt módszer a természetgyógyászat, az alternatív gyógyászat területén is.

Kinek ajánljuk?

Ez a masszázsfajta különösen előnyös lehet neked, ha:

  • „első bálozó” vagy, még nem voltál korábban masszázson, de szeretnéd kipróbálni
  • ha szeretnéd egy kellemes masszázs közben felmérni a tested állapotát
  • ha érdekel, melyik szerveidre, tested melyik részére érdemes most jobban odafigyelned
  • ha egyszerűen csak élvezed a pihentető, relaxáló légkört

Várunk szeretettel!

Picture of Szabó István

Szabó István

Hasonló cikkek

Shiatsu kezelés
Szabó István

Shiatsu alapkezelés

A „shiatsu” szó szerint azt jelenti: „ujjak nyomása”. A Shiatsu masszázs japán masszázstechnika, mely részben a kínai akupresszúrára épül. A nyugati stílusú masszázs-fogások helyett nyomást alkalmaz,

Teljes masszázskép
Szabó István

Hogyan hat a masszázs a testre?

A masszázs jótékony hatásai a szervezetre A masszázs emberi testet érő mechanikai behatások eredményeképp hatást gyakorol a bőrre, a bőr alatti kötőszövetre, az izmokra, a

testgyertya működés közben
Szabó István

Test- és fülgyertya

Eredete, működési elve, hatásai, használata A természeti népek rájöttek arra, hogy ha az energia áramlások útjában dugó keletkezik, valamelyik ideggyök begyulladva fájdalmat okoz. Reumatikus és

talpmasszázs
Szabó István

Amit a talpmasszázsról tudni érdemes

A természetes gyógyítás a lehető legősibb dolog, egyidős az emberiség létezésével a Földön. A masszázs így megközelítőleg 5000 éves múltra tekint vissza. Ezen belül is